Deixa un comentari

Crònica de la sortida al Delta del Llobregat. 5 d’abril de 2014

Com era de preveure, la sortida als espais més importants del Delta del Llobregat ens ha proporcionat una bona quantitat d’observacions destacades que, un cop més, ens han permès veure espècies que molts dels habitants de l’àrea metropolitana segur que no saben que tenen tan a prop. Podeu veure el llistat sencer de les espècies detectades a l’apartat corresponent del blog i pels dos espais visitats: en primer lloc els Espais Naturals formats per les llacunes de Cal Tet-Ca l’Arana i la desembocadura del riu i, havent dinat, la zona del Remolar-Filipines, ben a prop de la mastodòntica T-1 com podreu veure a l’apartat d’imatges de les sortides.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

El Remolar-Filipines amb la T-1 al fons

En trobar-nos en plena primavera, moltes espècies ja han niat i vam poder veure pollets d’oca vulgar, de polla blava i de fotja i de ben segur que moltes altres espècies ja es troben nidificant. Per altra banda, n’hi havia d’encara hivernants a la zona que deuen estar a punt de marxar més al nord com els corbs marins grossos i d’altres que es troben de pas provinents de l’Àfrica subsahariana i amb destí al centre i nord d’Europa, entre ells: la cotxa cua-roja, el mastegatatxes i alguns dels limícoles vistos com la gamba roja o els becuts.

Llacunes de Cal Tet

Llacunes de Cal Tet

De ben segur que en un futur no gaire llunyà hi tornarem ja que es tracta d’una aposta segura i més tenint-lo a tocar de la nostra comarca.

Recordeu que la propera sortida tindrà un caire més muntanyenc doncs ens passejarem per diversos indrets del Pirineu central.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: