Deixa un comentari

Crònica de la sortida a l’Estany de Sils i a les Llobateres. 15/02/2014

El passat dia 15 vam acostar-nos a l’Estany de Sils a la comarca de La Selva i també a l’espai humit de les Llobateres al Vallès Oriental durant la sortida matinal del mes de febrer. Gaudint d’un dia esplèndid per tractar-se del mes de febrer, un grup de gairebé 20 persones vam poder observar l’aparentment bo estat de conservació d’aquestes dues zones humides que han estat recuperades fa relativament poc. A la primera, l’estany de Sils, la presència més destacada era la de dues espècies d’ànecs, el coll-verd i un grup nodrit de xarxets comuns, a banda d’altres espècies aquàtiques com el cabusset o la polla d’aigua. També hi vam observar altres ocells estrictament lligats als medis humits com martinets blancs, esplugabous, el corb marí gros, el rossinyol bord, el rascló o alguna xivita.

Vista de l'estany de Sils

Vista de l’estany de Sils

Els prats i pollancredes que envolten l’espai són propicis per a ocells com les cornelles, l’aligot, els tudons i també ocells forestals com el picot verd o el pica-soques blau que vam poder escoltar, a més de moixons com les mallerengues, gafarrons, pit-rojos, bitxac, etc.

Canyissars al voltant de l'Estany

Canyissars al voltant de l’Estany

Per completar la sortida, i ja enfilant cap al Vallès, vam fer una parada a l’interessant espai de les Llobateres, a la Batllòria. Es tracta d’un petit espai humit al costat de la llera de la Tordera i a tocar de l’AP-7 (des d’on hi ha un accés en una àrea de descans) consistent en un estany resultant d’una antiga extracció d’àrids.  A banda dels ànecs coll-verds i d’algun moixó, només hi vam poder veure un grup de corbs marins però segur que a una hora més adient (hi érem passat el migdia) el nombre d’observacions hauria estat més elevat. Recordeu que als apartats corresponents hi ha el llistat de les observacions fetes a tots dos espais així com alguna imatge més.

La colla a l'observatori de les Llobateres

La colla a l’observatori de les Llobateres

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: