Deixa un comentari

Crònica d’una sortida suspesa per la pluja…

Dissabte passat teniem previst fer una sortida per la zona dels Bellots a tocar del polígon del mateix nom, entre la N-150 i la C-58, però la pluja ens va obligar a suspendre-la. No era la primera vegada que ens passava, de fet, en altres dues ocasions ens ha passat el mateix en programar una sortida a aquest indret…Això si, la vegada que vam poder completar l’itinerari vam quedar plenament satisfets de la quantitat i varietat d’ocells vistos de manera que ens van quedan ganes de tornar-hi.

L'espai a l'any 1956

L’espai l’any 1956

Cal dir que, per qui no ho conegui, es tracta d’un espai que encara conserva alguns dels trets que caracteritzaven la plana del Vallès fins que van encetar-se les grans transformacions que han anat reduïnt aquests espais fins a convertir-los en petits reductes cada vegada més mal connectats: un paisatge ondulat, travessat per torrents i rieres, amb petites clapes de pins i rouredes i, sobre tot, conreus de secà. Precisament la zona dels Bellots és travessada pel Camí dels Monjos, un camí secular que connecta els Monestirs de Sant Llorenç i el de Sant Cugat. Fent el camí sencer t’adones que aquest petit espai és dels pocs de tot l’itinerari que encara conserva un paisatge agrícola doncs la resta (descomptant la pujada a la Mola) es troba envaït per infraestructures, urbanitzacions, polígons industrials o ha estat directament engolit pel creixement urbà.

L'espai a l'actualitat

L’espai a l’actualitat

Us convidem a que us acosteu a aquest retall de natura proper a Terrassa, que inclou els masos de Can Torrella, els Bellots, Can Sabater del Torrent, Can Sues o Can Barba de la Pedra Blanca i poder gaudir del paisatge que encara es conserva abans que sigui malmès pels projectes ‘faraònics’ que hi ha previst desenvolupar quan la crisi acoti el cap. I, si voleu repetir, no dubteu que l’any vinent insistirem altre cop a programar la sortida dins el cicle que fem de sortides pels entorns de Terrassa-Anella Verda, tot i arriscar-nos a acabar ben remullats…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: