Deixa un comentari

Crònica de la sortida als Pèlags de Vilobí. 26/10/2013

Imatge del pèlag més gran

Imatge del pèlag més gran

La sortida del mes d’octubre tenia per objectiu conèixer un espai nou per a nosaltres pel que fa a anar a mirar ocells: els Pèlags de Vilobí. Es tracta d’un espai ben proper a la nostra ciutat i que té un gran interès no només per ser de les poques zones humides que tenim a prop sinó per l’interès geològic que aplega doncs es tracta d’una antiga explotació extractiva de guixos.

Durant la sortida vam passejar-nos pels voltants de 3 dels 4 pèlags que hi ha a Vilobí, un dels quals es trobava sec. Malgrat ser un indret d’interès pel que fa a les espècies d’ocells pròpies de zones humides, van ser poques les espècies representants d’aquests ambients tal i com podreu veure a la llistat de la totalitat de les espècies observades a l’apartat corresponent. Concretament foren un Bernat pescaire i tres Cabussets. Més abundants van ser les espècies que aprofiten els penya-segats creats artificialment i que sonfiguren un ambient rupícola ben curiós. La Merla blava (fins a 3) o la Cotxa fumada foren en aquest cas les protagonistes.

Fins a completar les més de 30 espècies diferents observades, la resta ja són més pròpies d’ambients oberts (les inevitables vinyes, som al Penedès!) o de les taques de pineda que envolten part dels pèlags: mallerengues, pinsans, merles, caderneres, gratapalles, grives, passerells, bitxacs, etc.

Observant una merla blava en un dels pèlags petits

Observant una merla blava en un dels pèlags petits

En resum, vam conèixer a fons un espai prou interessant i que ens va proporcionar una matinal ben distreta. Recomanem que us passegeu per aquest ‘oasi’ entre vinyes i si és amb uns prismàtics penjats del coll, millor!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: