Deixa un comentari

Crònica de la sortida al Parc Natural de Collserola. 21 de setembre

La sortida al Parc Natural de Collserola es va desenvolupar segons allò previst dividint-la en dues parts i gaudint d’un dia magnífic.  D’entrada ens vam acostar a Santa Maria de Vallvidrera des d’on vam recòrrer un itinerari passant pel pantà de Vallvidrera i pels voltants de la Vil·la Joana al costat d’on hi ha el centre d’informació del Parc.  Al mateix pantà (tot i la seva petita extensió) vam poder observar ocells propis de zones humides com el bernat pescaire, el blauet o la cuereta torrentera. Pels alzinars i pinedes dels voltants no hi van mancar ocells forestals com el picot garser, el raspinell o el pica-soques blau, abundants pit-rojos, gaigs, mallerengues, etc.  a més de diversos exemplars d’un dels ocells objectiu de la jornada: l’exòtic Rossinyol del Japó que es reprodueix al Parc i es troba en expansió pels seus boscos.

Pantà de Vallvidrera

Pantà de Vallvidrera

La segona part de la sortida estava orientada cap a la observació dels rapinyaires migradors que es recompten des del punt del Turó de la Magarola. En poca estona vam poder veure aligots vespers i esparvers però són moltes més les espècies que s’hi registren, en podeu veure el recompte diari a: http://www.parcnaturalcollserola.cat/pages/des-de-la-magarola

Observant la migració

Observant la migració

En resum, vam aconseguir identificar al voltant de 40 espècies diferents (podeu consultar el llistat detallat a l’apartat corresponent) en un espai ben proper a casa nostra i que té molts racons interessants que us convidem a explorar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: