Deixa un comentari

Sortida matinal a Sant Salvador de les Espases. Vacarisses-Esparreguera (Vallès Occ. Baix Llobregat). 12/01/2013

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

El Montserrat des del Pla del Fideuer

Seguint el que ha estat un itinerari habitual de les nostres sortides (en aquest cas, estiuenques) ens vam enfilar des de l’estació de Torreblanca de Vacarisses fins el Pla del Fideuer en mig d’una intensa glaçada i observacions més aviat escasses. La zona es  troba encara recuperant-se dels intensos incendies de finals dels anys 80 que la van assolar. Una roureda incipient va prenent forma al vessant nord mentre que la resta presenta un aspecte més pelat cosa que també el fa molt interessant per veure-hi espècies  més habituals dels matollars com els tallarols. Concretament hi vam poder detectar tallaretes cuallargues i tallarols capnegres encara que van mancar-ne d’altres d’habituals.

Havent esmorzat al Pla del Fideuer i ja a les envistes de Sant Salvador acabem d’arribar-nos-hi envoltats de rocams que culminen a l’espectacular emplaçament de l’ermita de Sant Salvador de les Espases. Parlant de rocams, vam tenir la sorpresa de trobar-nos-hi un dels seus habitants més espectaculars, el Pela-roques, que ens va regalar un vol davant dels nassos, tractant-se d’un hivernant regular al Montserrat no és estrany que es deixi veure també per la zona de Sant Salvador. Curiosament, el mes passat el vam estar cercant sense èxit al massís del Montcau…

Una altra de les observacions que podem destacar és el grupet de Cercavores (Prunella collaris) que ens va acompanyar mentre ens enfilàvem al capdamunt del turó on s’aixeca l’ermita i les restes del Castell de les Espases. Igual que als cims pirinencs, aquests ocells s’acosten als excursionistes per tal de menjar-se les molles dels seus entrepans i es pot apreciar molt de prop el seu bonic plomatge.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cercavores ben proper

La tornada fou amb una temperatura una mica més elevada, podent afegir algunes espècies més a la llista que podeu consultar a l’apartat corresponent del blog.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: