Deixa un comentari

Sortida matinal al Montcau a la recerca del Pela-roques (Bages). 15/12/2012

Amb la intenció d’observar els pela-roques (Tichodroma muraria) que hivernen al massís de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l’Obac ens vam acostar a la imponent massa del Montcau, un espai on cada hivern es pot observar (amb una certa dosi de sort) algun Pela-roques.  Malauradament el dia no pintava massa bé i el vent no fou el millor aliat per veure ocells.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

La zona del Montcau està dominada per roquissars, codines i boscos d’alzina que s’arrapen a les canals que s’hi enfilen tant des del vessant bagenc (Mura) com des del vessant vallesà (Sant Llorenç Savall). Trobar en aquell ambient un ocell tant petit fou com recercar una agulla en un paller (de roca en aquest cas) però altres vegades l’hi hem trobat. Enguany no vam tenir sort però això no vol dir que no veiéssim altres espècies interessants com podreu veure a l’apartat de llistats d’observacions.

Entre aquestes espècies hi ha ocells forestals com les mallerengues, merles, raspinells, pinsans, etc. molt comuns pels voltants del Coll d’Estenalles però també hi vam veure algun veí pirinenc del pela-roques que també hiverna per aquestes contrades com són els cercavores o bé altres ocells rupícoles com els roquerols o l’omnipresent falcó pelegrí.

Tanquem l’any veient ocells muntanyencs i l’obrirem seguint trescant per muntanyes properes a Terrassa com podreu veure a l’apartat de les properes activitats. Esperem que el 2013 ens porti tan bones observacions com les que hem pogut anar fent mes a mes durant aquest any.

Bon Nadal i Feliç any 2013 a tothom!!

Grup Ornitologia

Secció de Ciències Naturals

Centre Excursionista de Terrassa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: