Deixa un comentari

Crònica de la sortida a la Segarra. 09/11/2012

La sortida a la comarca de la Segarra tenia com a objectiu acostar-se als anomenats ‘Patamolls’ de Granollers de la Segarra, una modesta zona humida propera a Guissona que ja vam visitar fa 3 anys. Aquest espai forma part dels Espais d’Interès Natural de la Vall del Llobregós, uns espais massa desconeguts i molt interessants.Malauradament el dia no va acompanyar massa i la boira ens va fer companyia fins més enllà del migdia. Més tard la idea era acostar-se als Plans de Sió, concretament al poble de Concabella per tancar el dia.

Imatge dels ‘Patamolls’

Malgrat el temps,  vam poder observar-hi ocells ben diversos com podreu comprovar al llistat corresponent. Entre d’altres, vam veure: picots (garser i verd), gaigs, tudons, estols de fringíl·lids (pinsans, gafarrons, caderneres, verderoles…), aligots, etc. fins i tot una merla blava, encara que aparentment no era el millor lloc per detectar-la. La zona humida no n’era prou tot i les recents pluges i van mancar els ocells propis d’aiguamolls.

Per dinar ens vam acostar al magnífic Castell de les Sitges (recordem que és una zona ben pròdiga en castells) i en acabat al proper poble de Concabella on vam visitar el castell i rebre les explicacions pertinents sobre un projecte de reintroducció de xoriguer petit que es durà a terme en unes dependències del castell i en algun altre indret del poble la propera primavera. Recomanem la visita al castell que combina exposicions sobre l’important patrimoni medieval dels Plans del Sió a cavall de les comarques de la Segarra i l’Urgell i sobre el patrimoni de la Guerra Civil que forma part de la Xarxa d’Espais de Memòria de Catalunya del Memorial Democràtic. A més, properament el mateix castell també acollirà un espai expositiu dedicat els ocells esteparis propis de la zona. Per tot plegat, de ben segur que hi tornarem ben aviat!

Castell de les Sitges

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: