Deixa un comentari

Ocells, també a l’agost

L’habitual parèntesi a les activitats del Grup durant el mes d’agost no vol dir que aquest no pugui ser aprofitat per seguir gaudint amb l’observació d’ocells. Al contrari, en disposar de més temps lliure podem seguir (per bé que de manera individual) coneixent aquest apassionant món.

En aquest sentit, us fem alguns suggeriments de cara al mes vacacional per excel·lència esperant retrobar-nos al setembre:

  •  Nou blog sobre la fauna de l’estany d’Ivars i Vila- sana: http://faunaestanyivarsivilasana.blogspot.com.es/  us recomanen una visita a aquest blog que ens mostra l’actualitat de la fauna de l’estany. Val la pena destacar, per exemple, el complet llistat que hi ha amb el balanç de la temporada de cria de 2012 amb espècies tant destacades com la Mallerenga de bigotis que s’hi ha reproduït per primer cop des de la seva recuperació. Un espai ja visitat pel Grup en diverses ocasions i que veient la gran varietat d’espècies que acull mereix una atenció constant visitant-lo en directe!
  • Dos nous exemplars d’aufrany creixen al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Un espai ben proper i conegut per tots nosaltres afegeix un atractiu més per a la seva visita. Per qui no marxi a terres llunyanes, ara, tot passejant-nos-hi podem observar aufranys, com vam tenir ocasió de fer-ho a la darrera sortida del Grup en que érem ben a prop d’aquest interessant espai natural. Això si, afanyeu-vos perque ben aviat emprendran la migració cap a terres africanes i caldrà esperar l’any vinent per tornar a tenir l’oportunitat d’observar-los.
  • El Delta del Llobregat i Eurovegas. Un altre espai proper  que es troba amenaçat en gran part per un macro-projecte per tots conegut. Aquest fet n’ha revitalitzat l’atenció sobre l’espai i el compromís de moltes entitats envers la seva preservació. Per estar al cas de què s’hi belluga us recomanem la visita al blog de la Plataforma en defensa del Delta del Llobregat S.O.S. Delta Llobregat on, entre molta altra informació, hi ha interessants notícies sobre l’avifauna amenaçada per aquest projecte i que s’extén més enllà dels espais que hem visitat habitualment amb el Grup: Noticiari ornitològic L’altre Delta
  • Projecte Orenetes: per qui ha de passar l’agost a ciutat hi ha la opció de seguir contemplant l’avifauna urbana, entre la que destaquen orenetes, falciots i ballesters. Pel que fa a les orenetes, podem estar al dia de l’actualitat del Projecte orenetes gràcies a les notícies que van divulgant i que podeu consultar al web del projecte. Entre elles destaca l’extensió del projecte a Suïssa o Menorca o bé les orenetes ‘viatgeres’ amb niu i tot! Si bé el recompte de nius ja s’ha finalitzat (acabava el dia 31 de juliol) ara és hora d’entrar les dades i de començar a fer balanç. Recordeu que podeu consultar el que vam fer per Terrassa l’any 2011 en aquest mateix blog o clicant aquí directament: Resultats cens 2011

Recordeu que la propera sortida és el dia 8 de setembre, gaudiu mirant ocells fins aleshores!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: