Deixa un comentari

Crònica de la sortida al riu Llobregat (Pont de Vilomara). 7 de juliol de 2012

Per acomiadar la temporada primavera-estiu 2012 el lloc triat fou un tram molt ben conservat del riu Llobregat al seu pas per la comarca del Bages i, concretament, per la població del Pont de Vilomara i Rocafort.

Riu Llobregat

El mateix riu, el bosc de ribera i els boscos i prats adjacents ens van oferir un seguit d’observacions que, per ser una calurosa tarda de juliol (és la única sortida de tarda que fem anualment i precedeix el sopar de tancament de temporada), van estar variades i prou nombroses, gairebé una cinquantena d’espècies diferents (podeu veure’n el llistat sencer a l’apartat corresponent).

L’itinerari triat sortí del mateix poble a l’alçada de la resclosa que alimenta la fàbrica tèxtil encara en funcionament, per remuntar el riu per la seva riba fins el paratge de la ‘Gola del Bigaire’, bonica raconada que queda als peus d’una espectacular cinglera sota el cementiri del nucli de Viladordis. La tornada fou passant pels prats de l’imponent Mas de la Roviralta, acompanyats de vaques i a les envistes de l’ermita de Sant Romà.

Mas Roviralta

De les espècies detectades podem destacar-ne algunes per la facilitat amb què es van deixar veure: l’omnipresent bernat pescaire, l’intrèpid blauet, el discret papamosques, els gairebé invisibles oriols, l’impassible capsigrany a més de mallerengues, picots, raspinells, ànecs, abellerols, etc.

Un bon comiat de temporada que esperem presagiï una temporada tardor hivern encara millor!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: