Deixa un comentari

Crònica de la sortida a la Serra Cavallera (Ripollès) 9 de juny

L’itinerari previst per la Serra Cavallera, des del Pla d’en Plata fins al refugi de Montserrat, ens va oferir unes magnífiques vistes a banda de moltes observacions interessants. L’objectiu era el de poder observar espècies pròpies d’ambients de muntanya però de manera senzilla i sense haver de fer complicades ascensions i aquest indret del Ripollès és un lloc magnífic per fer-ho doncs l’accés i el mateix itinerari són ben senzills.

Als prats i boixedes visitats ens va cridar l’atenció la gran quantitat de pardals de bardissa i passerells, acompanyats d’altres ocells com merles i pinsans (també pinsà borroner) i els ja previstos còlits grisos i les espectaculars merles roqueres.

A més, vam estar acompanyats en tot moment pels voltors que sobrevolaven els nostres caps, a banda d’altre rapinyaires com les abundants àguiles marcenques, xoriguers o l’aligots i l’àguila daurada a la recerca de les marmotes que es van deixar veure prenent el sol.

A banda dels atractius ornitològics i havia els boletaires que no van complir amb les expectatives creades i que tenien per origen l’altra sortida feta a aquest indret l’any 2009 quan van proporcionar una bona quantitat de carreretes a algun dels nostres companys…Igualment era una sortida d’interès botànic amb presència de diverses espècies d’orquídees a banda d’altres plantes d’interès.

Per tancar la jornada, vam completar les observacions fent el Sender de la Mallerenga d’aigua que surt del Molí petit a la població de Sant Joan de les Abadesses. No vam poder veure l’esmentada mallerenga però si un bon munt d’altres espècies entre les quals un proper blauet.

El Molí petit

Recordeu que podeu consultar la llista (fins 59 espècies diferents), tant a l’apartat corresponent del blog com a l’Ornitho.cat, cercant les observacions amb data del 9 de juny per la comarca del Ripollès, i també més imatges a l’apartat del blog.

Fins la propera!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: