Deixa un comentari

Crònica de la sortida al Montsec (19 i 20 de Maig)

La sortida prevista a la Serra del Montsec es va concentrar en explorar diferents racons de l’anomenat Montsec d’Ares, la part central d’un massís dividit en 3 unitats, les altres dues són el Montsec de Rúbies a l’Est i el Montsec d’Estall ja a l’Oest i en territori aragonès. 

 

Tenint com a base la població d’Àger, i concretament el poble d’Agulló, vam podem gaudir de diferents itineraris i de variades i interessants observacions com podreu veure consultant l’apartat dels llistats de les sortides.

Concretament, entre tots dos dies vam poder identificar un total de 76 espècies, entre elles rapinyaires propis de la zona com l’àguila daurada, els nombrosos voltors, l’aufrany, el trencalòs, el xoriguer o el falcó pelegrí. Els ocells rupícoles (roquerols, cotxes fumades, merles blaves i roquera, pardal roquer, ballesters) foren els protagonistes de les dues jornades en que vam voltar amunt i avall de la Serra, però també vam fer altres observacions interessants tant al punt culminant de la mateixa (trobat, pardal de bardissa, escorxador, còlit gris, gralles de bec groc i de bec vermell, passerells) com per les zones més baixes de la vall d’Àger (capsigrany, picot garser, tallarols, l’omnipresent cruixidell, mallerengues, oriols, etc.).

La prevista visita al Parc Astronòmic del Montsec es va dur a terme amb l’inconvenient de la pluja que va impedir-nos la observació directa de l’univers, per sort, ja tenim l’excusa per tornar-hi en una altra ocasió doncs val la pena acostar-s’hi.

Igualment vam poder gaudir del ric patrimoni històric de la zona passant per indrets com l’ermita de Pedra, la font d’en Gabrieló, el Castell de Sant llorenç o l’ermita de la Pertusa ben a prop del conegut Congost de Mont-Rebei.

Per acabar la sortida vam fer una breu però interessant parada a l’abocador comarcal prop de Balaguer on abunden els milans negres i les cigonyes que hi van a cercar aliment, a més de voltar pels camps propers observant un gaig blau o un mascle d’arpella vulgar.

Per a qui vulgi més informació de la zona recomanem la pàgina:

http://www.montsec.info/

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: