Deixa un comentari

Crònica de la sortida pels entorns: de Can Boada a Can Font de Gaià. 04/02/2012

Tot i l’onada de fred d’ahir dissabte, es va dur a terme la sortida prevista dins el cicle de Sortides pels entorns de Terrassa. L’itinerari triat va sortir del barri de Can Boada per agafar el camí vell cap a Rellinars, passant per Can Cardús, travessant la nova autovia orbital, baixant fins a la riera de Gaià i tornant cap a Can Boada pels dipòsits de la MIna i fent una breu visita als entorns de Ca n’Amat de la Muntanya.

Durant tot el recorregut vam poder gaudir d’una bona varietat d’espècies, fins a 37, entre les quals algunes d’ambients oberts (xoriguer, tallarol capnegre, trist, cogullada, alosa, bitxac, perdiu…), d’altres més pròpies dels boscos de pi blanc i alzina (raspinells, mallerenga emplomallada, mallerenga blava…) així com estols d’hivernants com passerells, pinsans, tords, titelles, etc.

La sortida també ens va permete comprovar quin ha estat el negatiu efecte de la construcció de l’autovia B-40 i com els treballs de construcció del nou gasoducte Martorell-Figueres afecten plenament la Riera de Gaià i reforcen l’efecte barrera d’aquestes infraestructures entre la plana vallesana i la serralada pre-litoral.

Ja en podeu veure alguna de les imatges en aquest mateix blog (Galeria d’imatges)  i en breu podreu consultar-ne la llista completa, mentrestant la teniu disponible a la pàgina www.ornitho.cat entrant a les observacions fetes al Vallès Occidental el dia 4 de febrer.

Recordeu que la propera sortida és el dissabte 18 de febrer a la comarca del Tarragonès

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: